Екипът на американската телевизия MSNBC, отразяващ събитията на египетския площад „Тахрир“, се натъкна на смразяващо кръвта знамение – конник от Апокалипсиса. Уникалните кадри на неоновия ездач, възседнал пламтящ кон, носещ се над хората обиколиха света, пораждайки най-разнопосочни коментари.

Привидението се появява зад тълпата, хвърляща камъни срещу органите на реда в Кайро. Минава в лек тръс и след няколко метра се издига във въздуха и се разтваря в него.

Тв репортерите, командировани в една от най-горещите точки на света, били изумени, когато зърнали уловеното на лентата. Те няколко пъти са преглеждали кадрите, но няма грешка – призракът стои там.

Появата на огнения ездач съвпадна с момента, когато мародери влязоха в музея на Кайро и оскверниха мумии на няколко хиляди години. Според една от версиите това е фараон, слязъл от Небесното царство, чийто покой е бил нарушен. Религиозни водачи обаче са на мнение, че конникът е знамение за Апокалипсиса.

В Откровението от свети Йоан се посочва период, известен като Голямата скръб – Сатанинския гняв. Той започва с разбиването от Агнеца на седемте печата, с които е запечатана тайнствена книга:

„И видях в десницата на Оногова, Който седеше на престола, книга, написана отвътре и отвън, запечатана със седем печата.

И видях силен Ангел, който викаше с висок глас: кой е достоен да разгърне книгата и да снеме печатите й? „

Откровение на Свети Иоана Богослова, глава Пета

„И видях, когато Агнецът сне един от седемте печата, и чух едно от четирите животни да говори като с глас на гръмотевица: дойди и гледай!

2. И видях, и ето бял кон, и на него ездач с лък; и даден му бе венец, и той излезе като победител, за да победи.

3. А когато сне втория печат, чух второто животно да говори: дойди и гледай!

4. И излезе друг кон, риж; и на ездача му бе дадено да отнеме мира от земята, та човеците един други да се убиват; и даден му бе голям меч.

5. А когато сне третия печат, чух третото животно да говори: дойди и гледай! И видях, ето вран кон, и върху него ездач с къпони в ръка.

6. И чух глас среди четирите животни, който говореше: хиникс жито за динарий, и три хиникса ечемик за динарий; ала дървеното масло и виното да не повредиш.

7. А когато сне четвъртия печат, чух гласа на четвъртото животно да говори: дойди и гледай!

8. И видях, и ето сив кон, и върху него ездач, чието име беше смърт; и адът следваше подире му; и им се даде власт над четвъртата част на земята — да умъртвяват с меч и глад, с мор и със земни зверове.”

Откровение на Свети Иоана Богослова, глава Шеста

Кадрите, които обиколиха света на пожар, предизвикаха истинска политическа и религиозна дискусия. Коментарите са най-разнопосочни, от фалшификация до декларации от сорта „Църквата все още държи здраво своето стадо и не пуска в кошарата Антихриста“. Някои привеждат и икономически доказателства като поскъпването на пшеницата със 114%, което стои в основа на гладната революция в Африка.

Финалът на глава шеста завършва с разбиването на шестия печат и не е особено оптимистичен:

„И видях, когато сне шестия печат, и ето, стана голям трус, и слънцето стана черно като струнено вретище, и месечината стана като кръв;

13. звездите пък небесни паднаха на земята, както смоковница, разлюляна от силен вятър, хвърля незрелите си смокини;

14. и небето се дръпна и се нави като свитък, и всяка планина и остров се отместиха от местата си;

15. и земни царе, и велможи, и богати, и хилядоначалници, и силни, и всеки роб и свободник се скриха в пещери и планински скали,

16. казвайки на планините и на скалите: паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Оногова, Който седи на престола, и от гнева на Агнеца, защото дойде великият ден на гнева Му, и кой може устоя?”

Откровение на Свети Иоана Богослова, глава Шеста

Въпросите са повече от отговорите: дали кадрите са истински или става дума за фалшификация, дали това е конник от Апокалипсиса, дали е четвъртият или първият, защо се появява в Египет и т.н. Вероятно записите ща бъдат детайлно изследвани и тогава ще може да се каже нещо повече и по-категорично.

Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Pastir.org | Заснеха Четвъртия конник от Апокалипсиса в Египет? -- Topsy.com

 2. ani

  Чудя се, как точно стана ясно че това е четвъртия кон на апокалипсиса?
  Защо не просто ангела, например?

 3. hari

  ОТ ТОВА КОЕТО ВИДЯХ НА КЛИПА НА ЕВРОНЮС.Това е конник което има абсолютно същите антрибути описани в откровение 6гл-3ст на втория кон.И излези друг кон огненочервен; и на яздещия на него се даде да отнеми мира от земята та човеци да се избиват един друг и даде му се голям меч.Захария 1гл-8ст показва че тези конници обикалят света и изпълняват божия заповед и воля.И се намесват в човешката история и конфликти.В ирак се намеси 1 конник в финансовата криза 3 конник в гладните пандемий и спин в африка 4 конник в конфликти и локални атентати терор престъпност наркотици хазарт проституция отвличания революций судан сомалия ирак афганистан нигерия пакистан и много други се намесва 2 конник.описани както в захария 1гл-8ст така и в откр 6гл-1.7ст.братя и сестри като бях млад на 20г един брат ми каза че господ исус е готов да идва че врата е отворена на полвина и се чака заповед от ОТЦА.сега съм на 43г и ви казвам белезите на последните небесни часове се изпълняват буквално пред нас това поколение ще види което пророците само пророкуваха като пророк данийла и не видяха което бог Е ПРИГОТВИЛ ЗА НАС.Затова събодете се от този заблуден сън братя покайте се да се върнем към господната любов и божието слово и христовото свидетелство.Имаме да уастваме в божието велико грабване и свършека на века идването на ЦАР НА ЦАРЕТЕ И ГОСПОД НА ГОСПОДАРИТЕ.АМИН

 4. iva

  Живеем в последно време . Целият свят лека-полека се разпада.Това знамение тябва да ни накара сериозно да се замислим за спасението на душите си ,защото Бог идва скоро.

 5. bpb

  Tozi video matreal ni govori che mnogo po blizo do Boga ot kogato i da e bilo.
  Ot vidianoto moje vseki sam da otgovori za sebe si , kyde sme sega i kyde iska Bog da bydem.
  Bog idva skoro.

 6. Etien

  Чудя се наистина ли си мисли някой, че онези мощни конници, на които ще им бъде дадена власт над земята или части от нея за определено време, приличат на тези смешни сенки, които се разтварят в отблясъците на камерата??? Когато действително дойде четвъртият конник една четвърт от земята ще загине – това ОТГОВАРЯ НА ЕДИН ОТ ВСЕКИ ЧЕТИРИ ЖИТЕЛИ НА ПЛАНЕТАТА.Явно е, че ако и да сме близо до това време, то още не е настъпило.

 7. Didi

  А кой ще се замисли за душите на всички невярващи хора, които тънат в незнание за нашия Господ и Спасител Исус Христос?
  Мисля, че велико е да участваме в разпространяването на благовестието и всеки ден да носим живот на все повече и повече хора около нас! Това е великото чудо на нашия Господ!

 8. Ivaylo Enchev

  Нито е огнено червен тоя конник, нито вярвам че буквално е конник или ангел на кон. Чудя се как може толкова лесно да се хващате на разни неясни снимки и т.н. Бил четвъртия конник на апокалипсиса… пф… как го измислихте? Просто съвпадение на светлината… дано няма невярващи които да четат тия неща дето ги пишете …

 9. Дани

  Аз виждам там огънят на святия дух…

 10. hari

  братя и сестри прочетох някои коментари едни хвалят господа като чудо други не вярват просто съвпадение трети просто сенки което се разтварят в светлината четвърти не вярват на това чудо белег от господа.Св.дух ме подбуди да ви напиша някои неща да ви станe ясно.Ще ви разкажа притчата за сеяча на доброто семе.Сеяча и неговите работници засяха доброто семе на плодородна земя.Доеде неприятеля и той зася лошото семе и се замина от там.Като се събудиха господаря и работниците какво да видят лошото семе пораснало като тръни бурени.Работниците казаха на господаря да оплевим и изкореним плевелите а той каза не да неби да пострада и житото.Да го оставим до жътва да ожъним житото и даси напълним житница с добро жито.А плевелите и тръни да хвърлим в неугасим огън.Господи защо ни говориш с притчи защото на вас е дадено да знаете божиети тайни а на света да не знае.Господ дави благослови.

 11. Еllionor

  А дали пък Бог, който освен всичко друго е и джентълмен, не ни предупреждава, показвайки като на духовни слепци, духовните неща на естествените ни очи?

 12. hari

  БОГ в началото бе словото; и Словото беше у Бога;и Словото бе Бог. Йоан 1гл-1ст.Бог е отец творец всезнаещ могъщ велик.Господ исус каза който не ме познава не познава и Отец.а тези които ме познават чуват гласът ми.и още каза от човеци слава не приемам камо ли джентълмен.Бог авраамов исаков израелев.СЛАВА НА ОГЕЦ И НЕГОВИЯ СИН ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС.АМИН

 13. hari

  БОГ Е ОТЕЦ ВЕЛИК ВЗЕСНАЕЩ МОГЪЩ МИЛОСТИВ ЖАЛОСТИВ НО НЕ Е ДЖЕНТЪЛМЕН.ТОЛКОВА ЗАОБИЧА СВЕТА ЧЕ ДАДЕ ЕДНОРОДНИЯСИ СИН ИСУС ХРИСТОС ЗА ДА ДОИДАТ ВСИЧКИ КЪМ ПОКАЯНИЕ И СПАСЕНИЕ.

 14. vesi

  И аз прочетох коментари,и се съгласих с Didi много са хората които се нуждаят от благата вест.“Идете,прочее,научете всичките народи…“