Пастир Джон Макартър е само един от многото автори на богословска литература, споделящ мнението, че днешният свят и вирусът, който се разпространява във всяка държава, наред с правителствата, ограничаващи гражданите да стоят вкъщи, е „напълно подходяща обстановка за появата на Антихриста.“

Според Макартър, който е пастир на огромна църква в Сън Вали, Калифорния, световните правителства, „са направили нещо, което никога не е било правено в човешката история“. Тоест, те са превърнали проблема с коронавируса в „глобална криза“, изискваща всеобщо решение.

„Живеем в глобален свят. И това е само една подготовка на световната политическа сцена, за която сме предупредени в Писанието. Предстои да се появи Антихристът, който ще оглави едно глобално правителство“, отбелязва Макартър.

„За първи път в моя живот съм свидетел как се упражнява подобна власт над хората в световен мащаб. Властите контролират местните хора така, че те да не могат да функционират нормално, както досега“. Макартър коментира относно блокирането на отделни държави и налагането на национална карантина заради коронавируса. „… Това напълно съответства на света на Антихриста. Когато четем книгата Откровение, там ни се говори за белега на звяра и неговото число. Казва ни се, че ако човек не носи белега на звяра, не му е разрешено да купува, не може и да продава. С други думи, не може да съществува. Световният елит знае всичко за вас. Те имат достъп до всички ваши данни. Те знаят всичко, което се случва с всеки човек и може да го проследят. На практика, някой може да изличи вашето съществуване, ако само реши. Това е онзи тип свят, който изглежда напълно подходящ за появата на Антихриста. Той трябва да обещае мир и решаване на глобалната криза, и светът ще падне в краката му.

Според Макартър и много други християнски автори „Антихристът е инструмент на Сатана. Предстои целият свят да се разпадне и по време на Голямата скръб да дойде Божият съд, а когато всичко приключи, Христос предстои да се завърне.“ Онези богослови, които вярват в скорошното Второ идване на Христос, са на мнение, че много от днешните събития отразяват пророкуваните в Писанието.

„Библията казва, че в Последните дни ще има беззаконие. Днес наблюдаваме беззаконие, което ескалира. Виждаме условия за вършене на още повече беззаконие, като се премахнат ограниченията. Това е свят, който върви към абсолютен хаос. Така се създават условия за появата на подходящия сатанински лидер. Той ще обещае да поправи всичко и да разреши глобалната криза, за да го удостоят с титлата крал на света. Този антихрист, подпомогнат от лъжепророка, е личността, която виждаме в книгата Откровение.

„… Това е светът, който никога не сме предполагали, че може да съществува. Разполагаме с оръжия, които биха могли да унищожат една трета от населението или една четвърт от населението, според както четем в книгата Откровение. Разполагаме с технология, която буквално може да заличи хората и да ги лиши от съществуване. Така че, само от нас зависи да следим знаците на времето и да сме готови за Второто идване на Христос.“

Във видео клип Световният икономически форум предупреждава: „В момента сме изправени пред криза с международни размери. Това ще има дългосрочно въздействие върху всички нас.“

По същество тяхното решение на проблема е глобалният социализъм. Помислете за новата сделка, свързана с климатичните промени, комбинирана с ограниченията около COVID-19, и Четвърта индустриална революция, в която технологията трябва да промени коренно начина ни на живот и работа.

Клаус Шваб, основател на Световния икономически форум, казва, че Четвъртата индустриална революция ще доведе до „… сливане на нашата физическа, цифрова и биологична идентичност.“ Той има подкрепата не само на отделни лидери, но и на световни корпорации като Mastercard и BP, а това са хора, които мислят, че знаят кое е най-доброто за нас.

„Елитът, технократите в обществото, най-образованите хора“ виждат шанса да „контролират и манипулират света, да дърпат лостовете в обществото.“ Световният елит сега разчита на победата на Байдън, за да може Голямото рестартиране да продължи. Световният икономически форум и кампанията на Байдън дори споделят един и същ лозунг, който гласи: „Да го направим по-добре“.

Според английския журналист Джеймс Делингпол: „Да го направим по-добре“ е „фраза, която се използва от Джъстин Трюдо, от папата, от принца на Уелс и от лидери по целия свят. Ще бъдете изумени колко световни лидери подкрепят този глобалистичен план. Дори хора, които твърдят, че са консерватори, но явно не са. Този план е по-лош от нацизма, по-лош от комунизма и по-лош от фашизма. Тези хора планират да завладеят целия свят.“

Ще знаем повече за Голямото рестартиране, когато Световният икономически форум се събере отново през януари.